De coranacrisis was voor de Duivenaren Ergon Zweers en Gerjo Schepers geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Ze zetten Liemers Vitaal op. Met dit initiatief willen zij de gezondheid van inwoners uit de Liemers helpen verbeteren, mensen belonen en stimuleren om aandacht te hebben voor elkaar én de lokale ondernemers ondersteunen.

Ambitie

  1. Liemers Vitaal wil bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid van de inwoners van de regio door hen te stimuleren meer te bewegen, gezonder te eten, maatschappelijk meer betrokken te zijn en zo ook zelf meer voor De Liemers te kunnen betekenen.
  2. Liemers Vitaal wil mensen bedanken of steunen die dit verdienen of nodig hebben. Om dit te bereiken stimuleert ze deelnemers aan Liemers Vitaal oog te hebben voor de ander en er samen voor te zorgen dat iedereen gezond en vitaal kan zijn. En daarom stimuleert ze ook om verdiende fitcoins te geven aan mensen die daarmee een avondje uit kunnen of te benutten voor een gezond cadeautje aan wie dat goed kan gebruiken.
  3. Liemers Vitaal wil lokale ondernemers steunen in deze crisistijd.

Fitcoins sparen en inwisselen

Voor de uitvoering van Liemers Vitaal zochten de oprichters samenwerking met het beloningssysteem It’s MyLife. Met de It’s MyLife-app kunnen deelnemers fitcoins sparen.
Elke duizend stappen of tien minuten fietsen worden beloond met één fitcoin. De gespaarde, virtuele munten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor gezonde producten van Liemerse ondernemers. Met hulp van de provincie Gelderland wisten de oprichters te bereiken dat bij meerdere lokale ondernemers deze fitcoins kunnen worden ingewisseld, bijvoorbeeld voor korting op sportartikelen, verse groenten en fruit, heerlijke delicatessen of een bloemetje.

Meedoen

Iedereen kan gratis meedoen. Dit meedoen begint met het downloaden van de It’s MyLife-app https://0eqm.app.link/itsmylife. Vul als bedrijfscode in: De Liemers Vitaal (met spaties en de woorden met hoofdletters). De koppeling van de app met smartphone, stappenteller of fitbit is eenvoudig. Na het invullen van een paar vragen (de app is AVG-proof) kan het bewegen beginnen.

Alle deelnemers krijgen 100 fitcoins als startbonus. Er is ook een filmpje dat ondersteunt met het installeren zodat een start gemaakt kan worden met de app: https://youtu.be/jRXv9KuO1PQ De gespaarde fitcoins komen in de digitale portemonnee. Met deze fitcoins is gebruik te maken van een wisselend aanbod aan gezonde producten en diensten. De fitcoins kunnen ook gegeven worden aan iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken.

Succes

In november waren er al 518 deelnemers. Zij hebben samen 250.000 fitcoins verdiend. 77.000 fitcoins zijn uitgegeven, sommige aan verse groenten, andere aan sportlessen, fruit, massages, bloemen, lichaamsanalyses of delicatessen. Ook zijn er veel fitcoins geschonken in het kader van ‘Hart voor elkaar’.

Nieuwsbrief

Meer informatie en aanmelden voor de nieuwsbrief kan op www.liemersvitaal.nl.
Vragen kun je mailen naar meedoen@liemersvitaal.nl